Terug naar het overzicht
 

Jan van Belle

Ik ben er diep van overtuigd dat ieder mens gezien moet zijn, zich gezien mag weten, in vreugdevolle en in verdrietige omstandigheden, bij geluk en ongeluk, hoe ook haar of zijn leven is gelopen. Vanuit die overtuiging wil  ik mensen bijstaan om, elk op zijn of haar eigen manier, met de beelden en verhalen die bij haar of hem passen, te ontdekken wat voor hem of haar van ultiem belang is, wat voor haar of hem bronnen van kracht en inspiratie zijn.

Ik beschouw mijzelf als christelijk – humanistisch. ‘Geloven’ is voor mij vooral een levenshouding. Het is leven vanuit verbondenheid en verwondering. Het is leven met aandacht en opmerkzaamheid,  om zo gehoor te geven aan de stem die mij oproept om de ander echt te zien, hoe ‘anders’ zij of hij ook is – en mag zijn.