Terug naar het overzicht
 

Hilde Scholtens

Mijn hele leven luister ik graag naar de verhalen die mensen te vertellen hebben. Als geestelijk verzorger heb ik van dit luisteren mijn beroep kunnen maken. Ieder mens heeft zijn eigen unieke verhaal; het is belangrijk dat dit er mag zijn en gehoord wordt. Het terugkijken op en duiden van dit verhaal, is wat ik samen met u probeer te doen. Dit in de hoop dat het mogelijk wordt  verder te gaan en de moeilijke gebeurtenissen in uw leven een plaats te geven. Het kan helpen hierbij te kijken naar welke bronnen van zin, hoop en troost er kunnen worden aangeboord. We kunnen samen kijken naar wat voor u belangrijk is in het leven, dit is voor iedereen anders.

Belangrijke waarden in het werk zijn voor mij respect, vertrouwelijkheid en niet oordelen. Ik heb ervaring als geestelijk verzorger in de psychiatrie, het ziekenhuis en in de eerste lijn. Daarnaast werk ik veel met mantelzorgers en met mensen met dementie.